Jump to content
  • Sign Up
  • Language

Registration issues with every design


Recommended Posts

Hello, I am brand new to machine embroidery, I received a Brother PE770 as a gift. I've been trying out my machine with some custom snowflake designs (I bought a couple and even tried to make my own) all are being embroidered with the PES file. Unfortunately every design is coming out badly. I'm using a light denim fabric with a medium weight stabilizer. I dealt with bobbin tension earlier and fixed that problem ok...but every single design with an underlay & fill is having what I understand to be "registration issues". I have tried moving my machine to a very stable surface, adding the stabilizer.  If anyone would have a tip that may help I would really appreciate it.

Essentially it looks like the edges bleed or  run away, sticking out from the fill stitches in numerous places. I can't believe 3 different designs all have the problem, so I am assuming it is user error at this point :)

My next step is to try different fabric/stabilizers.

Thank you and happy Holidays!

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...